Mogelijke fouten na een PHP-upgrade bij Versio

Gewijzigd op Wed, 23 Aug 2023 om 02:15 PM

Elk stukje systeem of software heeft ten alle tijde behoefte aan een update met nieuwe mogelijkheden, performance verbeteringen en verbeterde security. Zo is dit ook bij Versio het geval, waardoor wij ervoor zorgen dat onze PHP-versies altijd op een stable release draaien en hierdoor zijn voorzien van de hoogste performance en de beste security functies.

Aangezien een update een nieuwe versie is van de software, kan het zijn dat bepaalde functionaliteiten of methoden anders of niet meer werken ten opzichte van de versie ervoor. Helaas is dit het grootste nadeel aan een update uitrollen op een draaiend systeem of stukje software.

Om zo min mogelijk last te hebben van PHP-updates bij Versio, willen we hieronder enkele zaken aanhalen om zodoende goed voorbereid te zijn op de updates.

Inhoudsopgave

.htaccess bestanden

.htaccess bestanden zijn vaak onderdeel van een draaiende website of applicatie maar bevatten vaak versie gerelateerde stukjes code. Controleer daarom eerst of je .htaccess niet voorzien is van regels om een PHP-versie te forceren. Dit kan ervoor zorgen dat je website na de update niet meer werkt.

Ook komt het wel eens voor dat applicaties en software bepaalde functies via .htaccess manipuleren of activeren, hier kan in een nieuwe versie ook een probleem ontstaan waardoor je dit er beter bij voorbaat uit kan halen.

Deprecated PHP-functies

In elke nieuwe PHP-update komen en gaan helaas PHP-functies. Het kan dus zijn dat je systeem of applicatie perfect werkt op een bepaalde PHP-versie, maar niet op een nieuwe versie. Check hiervoor altijd of je gebruik maakt van bestaande functies en of je systeem toevallig niet gebruik maakt van deprecated functies.

WordPress, Magento, Joomla, Drupal en overige systemen

Zorg ervoor dat deze systemen voorzien zijn van de laatste versies en updates. Hierdoor voorkom je problemen met betrekking tot functionaliteiten van je website en systeem in een nieuwe PHP-versie. Tevens zorg je er meteen voor dat je voorzien bent van de laatste updates van de laatste security patches en verklein je de kans enorm om gehackt te worden. Wel of geen PHP-update, we raden je dus ten zeerste aan altijd de nieuwste versie van je software te draaien om overige problemen te voorkomen.

Mocht je na deze informatie toch nog tegen iets aanlopen, geen probleem. Neem dan contact op met ons supportteam zodat we je meteen verder kunnen helpen.