Een 500 Internal Server Error bij Versio oplossen

Gewijzigd op Wed, 16 Aug 2023 om 02:47 PM

Wanneer er op de website een “500 Internal Server Error” te zien is, treedt er een fout op bij het bezoeken van de website waardoor de website niet functioneert. In veel gevallen betreft dit een fout binnen de website of het script zelf. Ook kan de fout optreden als de schijfruimte van je pakket vol is. Deze melding kan op verschillende manieren worden weergegeven, zoals:

• 500 Internal Server Error
  • HTTP 500 – Internal Server Error
  • HTTP Error 500
  • Een compleet wit scherm

Hoe werkt het?

De 500 Internal Server Error is een algemene foutmelding die niet aangeeft wat het probleem is. Om te kijken waarom de website niet werkt kunnen we in DirectAdmin, het hosting controlepaneel, kijken wat de exacte foutmelding is.

• Stap 1: Login op DirectAdmin.
  • Stap 2: Wanneer je bent ingelogd en je domeinnaam hebt aangeklikt dan kun je in het DirectAdmin overzicht gaan naar Site Summay / Statistics / Logs.
  • Stap 3: Je kunt nu voor dit domein de error logs bekijken door op full error log te klikken. Ook heb je de mogelijkheid om enkel de laatste 10 regels of de laatste 100 regels te bekijken.

Aan de hand van de foutmeldingen die je te zien krijgt kun je kijken of je het probleem kunt vinden en oplossen. In de error log staat vaak waardevolle informatie waar je eventuele code fouten en andere mogelijke oorzaken kunt vinden waardoor je website momenteel niet werkt. Wanneer je er toch niet helemaal uit komt helpt het vaak om de melding op te zoeken in Google, waar vaak informatie te vinden is over de betreffende foutmelding.

Nadat je een aanpassing hebt gedaan kun je opnieuw je website laden om te kijken of de Internal server error nog aanwezig is. Als deze nog aanwezig is, bekijk je opnieuw de error log in DirectAdmin en zou er een extra regel in de log moeten komen.

De foutmelding op de website of browser tonen

Wil je de foutmelding op de website zelf laten tonen, zodat je niet steeds in de error log hoeft te kijken? Of is de error log leeg? Dan kun je dit aanpassen doormiddel van dit artikel.