PHP Errors bij Versio aanzetten

Gewijzigd op Wed, 16 Aug 2023 om 02:47 PM

In dit artikel leggen we je uit hoe je PHP errors aan kunt zetten. Wil je jouw website debuggen en de errors die je scripts geven zien in je browser? Bijvoorbeeld voor het opsporen van de oorzaak van de error 500 die je te zien krijgt? We zullen dit bespreken voor vijf verschillende soorten websites. Iedere website heeft zijn eigen methode om dit te kunnen weergeven.

WordPress

Voor WordPress kun je dit weergeven door de debug modes aan te zetten in je wp-config.php bestand. Dit kun je aanzetten door de volgende code in het bestand op ‘true’ te zetten:

Define( 'WP_DEBUG', true );

Als je het bestand nu opslaat en je website bezoekt, zal je de foutmelding te zien krijgen. Met deze foutmelding krijg je een indicatie waar je het probleem kunt oplossen.

Joomla

Met Joomla kun je de foutmelding weergeven door de debug modes aan te zetten in je configuration.php bestand. Je dient dan de volgende code te wijzigen, dit staat standaard op ‘default’, en moet gewijzigd worden naar:

public $error_reporting = 'E_ALL | E_STRICT';

Als je het bestand nu opslaat en je website bezoekt, zal je de foutmelding te zien krijgen. Met deze foutmelding krijg je een indicatie waar je het probleem kunt oplossen.

Magento

Voor Magento kun je de errors op een andere manier weergeven. Je dient eerst in te loggen op DirectAdmin, hierna klik je op “File Manager” zodat je een overzicht van al je bestanden en mappen te zien krijgt. Blader nu door de mappen domains -> uwdomein.nl -> public_html .

In de public_html kun je de map ‘pub’ vinden, open deze map en klik dan op de map ‘errors’. Hier zal je het bestand ‘local.xml.sample’ vinden welke je dient te wijzigen naar naam ‘local.xml’.

Ga nu weer naar je website. Vernieuw de pagina en je zult de error melding te zien krijgen.

Krijg je nu geen error melding te zien? Dan dien je nog wat toe te voegen in je index.php die je kunt vinden op locatie domains -> uwdomein.nl -> public_html . Voeg dan de onderstaande code toe onder aan je index.php bestand, dit kun je doen door op “edit” te klikken.

error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors', 1);

Als je het bestand nu opslaat en de pagina op je website weer vernieuwd, zal je de foutmelding te zien krijgen.

Drupal

Voor Drupal kun je simpel de error meldingen weergeven door de onderstaande code toe te voegen in je settings.php. Hiervoor dien je wel eerst in te loggen op DirectAdmin. Ga vervolgens naar “File Manager” en blader naar de public_html via de mappen domains -> uwdomein.nl -> public_html. Hier kun je het bestand settings.php vinden, klik op “edit” en voeg dan de onderstaande code toe:

error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors', TRUE); ini_set('display_startup_errors', TRUE);

Als je het bestand nu opslaat en de pagina op je website weer vernieuwd, zal je de foutmelding te zien krijgen.

Overige websites

Heb je een andere website dan WordPress, Joomla, Magento of Drupal? Dan kun je de PHP errors weergeven op je website door display_errors te activeren. Dit kan in DirectAdmin via optie “Select PHP version”. Op deze pagina vind je de optie “Show PHP settings” waar je ook display_errors kunt vinden. Zet deze optie op “on”.

Werkt het weergeven van de PHP errors op je website hierna nog niet? Dan kun je dit bij ons aangeven bij ons supportteam, dan zullen wij dit voor je nakijken.