Een contactformulier in Sitebuilder van Versio instellen

Gewijzigd op Tue, 22 Aug 2023 om 04:15 PM

Een contactformulier is handig zodat bezoekers op je website gemakkelijk contact met je kunnen opnemen. In onderstaande stappen kun je lezen hoe je een contactformulier opzet. We gaan er hier vanuit dat je al een contactpagina hebt aangemaakt. Zo niet, lees dan eerst dit artikel. Ook dien je een pagina aan te maken waar je op vermeld dat het bericht succesvol is verzonden.

Stappenplan

Stap 1: Login op Sitebuilder;

Stap 2: Klik op site editor;

Stap 3: Kies voor de contact pagina zodat je de informatie op de contact pagina kunt wijzigen;

Stap 4: Klik op Inhoud toevoegen;

Stap 5: Daar zoek je naar Contactformulier. Deze optie kun je vinden onder Forms;

Stap 6: Sleep het contactformulier naar een locatie op je contactpagina;

Stap 7: Het formulier is nu zichtbaar op de pagina. Klik nu op het tandwiel van het contactformulier zodat je een overzicht krijgt waar je het contactformulier kunt instellen;

Stap 8: Bij e-mailadres geef je jouw eigen e-mailadres op waar je de mail op wilt ontvangen;

Stap 9: Bij subject line geef je het onderwerp van de mail in, dit zie je terug in de mail zodra een bezoeker contact heeft opgenomen via de website;

Stap 10: Bij succes pagina kies je voor de aangemaakte pagina welke we zouden gebruiken als een bericht succesvol is verzonden;

Stap 11: Klik nu op bewaar;

Stap 12: Je bent nu klaar. Vergeet niet de pagina te publiceren.

Wanneer een bezoeker nu op de website contact opneemt via de contactpagina dan zul je een e-mail ontvangen op het ingestelde e-mailadres. De bezoeker zal hierna worden doorverwezen naar de aangemaakte succesvol verzonden pagina.