Wachtwoord mailgebruiker aanpassen bij QDC

Gewijzigd op Thu, 02 May 2024 om 02:28 PM

Wachtwoorden van e-mailaccounts kunnen binnen DirectAdmin niet worden uitgelezen. Ook QDC beschikt niet over de mogelijkheden om wachtwoorden op te halen of in te zien. Ben je het wachtwoord van één of meerdere e-mailgebruikers vergeten of wil je deze enkel aanpassen uit veiligheidsoverwegingen, volg dan onderstaand stappenplan.

Inhoudsopgave

E-mailmanagement

Om wachtwoord(en) van e-mailaccounts te wijzigen, dien je toegang te hebben tot de DirectAdmin omgeving, waarin je je hostingpakket beheert. Weet je niet hoe je deze toegang kunt verkrijgen? Bekijk dan dit artikel.

Als je op de hoofdpagina van DirectAdmin bent, vind je onder de categorie E-mail Management een optie E-mail Accounts. Als je deze optie selecteert, dan vind je een overzicht van alle e-mailgebruikers op het betreffende hostingpakket.

Accountoverzicht

Per regel wordt een e-mailgebruiker getoond met daarbij behorende informatie zoals de gebruikersnaam en de hoeveelheid e-mailberichten welke die dag zijn verstuurd per gebruiker. Tevens kan je hier bepaalde e-mailgebruikers uitschakelen.

Het wijzigen van het wachtwoord

In hetzelfde overzicht geef je middels de optie Change achter de betreffende gebruiker, een nieuw wachtwoord in. Deze gebruik je na het opslaan om in te loggen met de bijbehorende gebruikersnaam in bijvoorbeeld de webmail en programma’s zoals Outlook of Apple Mail.

Andere opties

Je kan binnen de optie Change ook de E-mail quota en bericht limiet aanpassen. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren