Mailadres van QDC instellen in Apple Mail

Gewijzigd op Thu, 02 May 2024 om 01:55 PM

Indien Je bij QDC een webhosting hebt afgenomen en daarvan de e-mail functionaliteit wilt gebruiken, dan kun je een aangemaakt e-mailadres instellen in verschillende programma’s.

In dit artikel vind je de instellingen, welke je kunt gebruiken voor Apple Mail. Zorg er eerst voor dat je het e-mailadres aanmaakt in DirectAdmin.

Als je in DirectAdmin bent ingelogd, dan zie je in de URL het volgende staan:

https://web0X.qdc.nl:2222 – waar de X is vervangen door een nummer. Het is belangrijk dat je dit onthoudt, voor het vervolg van de procedure.

Instellen binnen Apple Mail

  1. Maak een nieuwe e-mailaccount (Mail > Voeg account toe) aan binnen Apple Mail en kies voor Andere Mail-account. Kies daarna voor Ga door.
  2. Hier geef je de weer te geven naam op, het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord. Kies voor Log in om door te gaan. Doordat er geavanceerdere instellingen nodig zijn, wordt er een waarschuwing getoond en de vraag om overige instellingen op te geven:
  • E-mailadres: Het door jou, in DirectAdmin, aangemaakte e-mailadres. Hier kan ook een e-mailadres worden opgegeven waar een forwarder op is ingesteld in DirectAdmin.
  • Gebruikersnaam: De gebruikersnaam van het door jou aangemaakte e-mailaccount in DirectAdmin (inclusief je domeinnaam achter het @-teken).
  • Wachtwoord: Het wachtwoord behorend bij je e-mailaccount.
  • Type: Kies voor IMAP.
  • NB: Gebruik alleen POP3, als je zeker bent dat ke dit wilt gaan gebruiken. Wij raden dit echter af. De poort hiervoor is 995.
  • Server inkomende e-mail: web0X.qdc.nl
  • Server uitgaande e-mail (SMTP): web0X.qdc.nl


Als alle instellingen zijn opgegeven en correct zijn, kies dan voor Log in. Klik vervolgens op Gereed om het e-mailaccount in gebruik te nemen.

Meer instellingen

Kies voor Mail en Voorkeuren en selecteer het betreffende (het aan te passen) e-mailaccount om geavanceerdere instellingen te kunnen inzien.

Voor zowel de inkomende als de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist.

Poorten:

Inkomende e-mail (IMAP) 993 (met SSL)

Uitgaande e-mail (SMTP) 465 (met SSL) of 587 (zonder SSL of met TLS)

NB: je kunt alleen SSL kiezen, indien je web0X.qdc.nl kiest. Kies je mail.uwdomein.nl dan kun je geen SSL gebruiken. Daarom adviseren wij je om dat niet te gebruiken.

Serverinstellingen achteraf aanpassen

Als het e-mailadres is ingesteld, dan kan je deze achteraf aanpassen. Ga hiervoor naar de server instellingen – en controleer of bij de inkomende en uitgaande e-mail de correcte hostname staat (web0X.qdc.nl) en dat het vinkje voor “Beheer verbindingsinstellingen automatisch” uitgevinkt staat.

BELANGRIJK:

Waar in dit artikel gesproken wordt over web0X.qdc.nl, dient u de X te vervangen door de server, waarop uw hosting staat. Dit staat onder andere aangegeven in het e-mailbericht, waarin je je inloggegevens van DirectAdmin hebt ontvangen. Heb je deze niet voor handen, dan kun je proberen naar http://mail.uwdomein.nl:2222 te surfen in een browser. De URL in de browser wordt dan automatisch vervangen door https://web0X.qdc.nl:2222/ – waar de X dan je server(nummer) toont. Kom je er nog niet uit, dan kun je ons ook benaderen per e-mail (support@qdc.nl), wij geven je dan je server door.

Wanneer in dit artikel gesproken wordt over uwdomein.nl, dan dien je dit in de instellingen te vervangen door je gekozen domeinnaam, het gedeelte achter het @ (apenstaartje).

Mocht het alsnog niet lukken om je e-mailadres in te stellen, dan vernemen wij dat graag.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren