Verbinding maken met Archive Volume bij PCextreme

Gewijzigd op Wo, 28 Aug om 11:12 AM

Verbinding maken met je Archive Volume kan op twee manieren, via FTP en SSH.

FTP

Om verbinding te maken met je volume via FTP heb je een FTP client nodig. Wij adviseren gebruik te maken van het programma FileZilla. Deze download je gratis vanaf deze pagina.

Binnen FileZilla vul je de volgende gegevens in om te kunnen verbinden met je volume:

- hostname

- user

- password

- poort

Indien je deze gegevens niet bij de hand hebt, vind je hier een uitleg over hoe je deze kan verkrijgen.

Om verbinding te maken met FTP moet je, behalve de gegevens welke je via het controlepaneel hebt verkregen, ook nog een poort ingeven. Hier vul je het getal 21 in.

In FileZilla heb je overigens ook de mogelijkheid het veld leeg te laten, waarna FileZilla automatisch via poort 21 verbindt.

Wanneer je de benodigde gegevens hebt ingevuld, klik je op de knop 'Snelverbinden'. FileZilla maakt dan verbinding met je Mammoth Volume.

Je kan nu op reguliere wijze je data beheren.

SSH

Je kan ook via SSH verbinden met je volume. Je maakt hiervoor gebruik van dezelfde gegevens als je voor een FTP verbinding gebruikt.

Het gebruik van SSH vereist meer (technische) kennis dan het gebruik van FTP, waarbij je het beheer in een grafische omgeving kan uitvoeren. Wij adviseren dan ook alleen gebruik te maken van SSH op moment dat je kennis hiervan toereikend is.