Verhuizing Cloudbox naar nieuwe SSD VPS bij Versio

Gewijzigd op Ma, 28 Aug, 2023 om 9:32 AM

In dit artikel leggen we je uit hoe je de verhuizing van een Cloudbox naar een nieuwe SSD VPS kunt regelen.

Inhoudsopgave

Een Admin backup maken en overzetten naar de nieuwe omgeving

Stap 1: Je maakt een domeinnaam aan in de nieuwe omgeving, dit dient een niet bestaande domeinnaam te zijn. Dit is nodig omdat de Admin FTP anders niet werkt;

Stap 2: Start Admin Backup naar nieuwe VPS, je vindt dit onder het kopje Admin tools onder Admin Backup/Transfer;

Stap 3: Start Admin Backup naar de nieuwe VPS en vul onderstaande gegevens in;

Stap 4: Kies bij Who voor All users

Stap 5: Bij When kies je voor Now

Stap 6: Klik bij Where op FTP

Stap 7: Vul je de volgende gegevens in:

• IP: IP-adres nieuwe omgeving
  • Username: Admin
  • Password: Je wachtwoord
  • Remote path: /admin_backups

Stap 8: Druk op Submit. De backup wordt nu gemaakt en direct overgezet naar de nieuwe omgeving. De voortgang kun je bovenaan de pagina volgen.

Restoren van de backup op de nieuwe omgeving

In de nieuwe omgeving log je in als Admin.

Stap 1: Start ''Restore Backup''. Je vindt dit onder het kopje Admin tools onder Admin Backup/Transfer. Bekijk het onderstaande voorbeeld;

Stap 2: restore from: local /home/admin/admin_backups;

Stap 3: selecteer “use the IP from the list”;

Stap 4: selecteer de users;

Let op: Admin user selecteer je enkel als er een domeinnaam onder de user level is toegevoegd. Bij het selecteren van restore users kan het zijn dat je eerst de resellers moet importeren voordat het mogelijk is om de sub users te importeren. De users staan rood gemarkeerd.

Stap 5: Druk op Submit. De restore wordt nu uitgevoerd. Je kunt hierna testen of alles goed werkt.