Versturen van mail bij Versio via de PHP-functie mail

Gewijzigd op Ma, 21 Aug, 2023 om 4:24 PM

Wil je mailen via PHP? Dan maak je waarschijnlijk gebruik van de mail() PHP-functie. Op onze webhosting- en reseller hostingserver is er een restrictie op het gebruik van de mail() functie.

Wat is deze restrictie? Het e-mailadres van de afzender moet zijn aangemaakt in DirectAdmin als e-mailadres. Indien er gebruik gemaakt wordt van een externe maildienst, dan dient daar ook de mailbox te bestaan. Daarnaast dient het e-mailadres van de afzender overeen te komen met het domein vanaf waar de e-mail verstuurd wordt. Je kunt dus in de mail() PHP-functie niet een e-mail sturen met afzender 'piet@gmail.com'. We raden je aan om te mailen over het “info@jouwdomein.nl” adres.

Lees meer informatie over de restrictie hier.