Extern verbinding maken met een MySQL database bij Versio

Gewijzigd op Thu, 17 Aug 2023 om 10:58 AM

Je kunt een externe verbinding maken met je MySQL databases, bijvoorbeeld met ODBC of externe database tools. In deze handleiding gaan wij ervan uit dat je al ingelogd bent op DirectAdmin. Je dient dan de volgende stappen te nemen:

Stap 1: Ga naar de optie MySQL Management in DirectAdmin.

Stap 2: Selecteer de database waarmee je van “buiten” een verbinding wilt maken.

Stap 3: Geef onder de noemer Access Hosts het IP-adres op waar vandaan je toegang toestaat. Een "%" teken is de wildcard, dit houdt in dat elk IP-adres een verbinding kan maken met de database.

Als je het IP hier hebt toegevoegd in DirectAdmin kan er extern verbinding gemaakt worden met de MySQL database. Verbinding maken met de externe database gaat via poort "3306".