Hoe installeer ik een applicatie via Installatron bij Versio

Gewijzigd op Tue, 15 Aug 2023 om 04:31 PM

Webhosting- en reseller hostingpakketten zijn voorzien van DirectAdmin en Installatron. Installatron is een onderdeel van DirectAdmin. Hiermee kun je met een paar klikken een websitescript installeren, zonder technische kennis.


Het installeren van een applicatie via Installatron

Voordat je een script kunt installeren, is het belangrijk dat het domein waarop je de website wilt installeren is gekoppeld aan een webhostingpakket. Het domein dient online gevonden te kunnen worden met een standaardpagina met de tekst “welcome to the home of jouwdomeinnaam.nl”. Vervolgens kun je verder met de installatie van de gewenste applicatie.


In dit voorbeeld laten we je zien hoe je WordPress kunt installeren op een domeinnaam. Deze instructie kun je ook gebruiken wanneer je Joomla, Magento of een van de vele andere applicaties wilt installeren.


Stap 1: Login op DirectAdmin.

Stap 2: Klik je domeinnaam aan wanneer je meerdere domeinnamen aan dit hostingpakket hebt gekoppeld. Wanneer je maar één domeinnaam hebt gekoppeld wordt direct de hoofdpagina van DirectAdmin weergeven en kun je deze stap overslaan.

Stap 3: Onderaan de pagina vind je de web applications van Installatron. Klik op view more naast featured applications.

Stap 4: In deze lijst vind je alle applicaties die je kunt installeren. Klik in dit geval op WordPress.

Stap 5: Klik op install this application om WordPress te installeren.

Stap 6: Nu kun je de installatie instellen. Je ziet hier het volgende:Afhankelijk van de gekozen applicatie kunnen de instellingen van de installatie afwijken. Voor WordPress zie je de volgende onderwerpen:


  • Domain: Hier selecteer je het domein waarop je WordPress wilt installeren.
  • Director: Indien je WordPress niet op het hoofddomein, maar in een map wilt installeren (bijvoorbeeld mijndomeinnaam.nl/blog) dan vul je hier blog in. Wanneer je WordPress wil installeren op het hoofddomein dan laat je dit veld leeg. Het is aan te raden te kiezen voor de laatste versie aangezien deze het meest recent is.
  • Language: Selecteer de taal van je WordPress installatie.
  • Automatic update: Hier kun je automatische upates van WordPress instellen. Het is aan te raden je installatie regelmatig te updaten voor beveiligingsupdates. Indien je dit automatisch wilt laten doen, kun je dit hier instellen.
  • Settings: Hier kun je onder andere de inloggegevens van WordPress admin opgeven. Het is aan te raden niet als gebruikersnaam admin in te vullen. De gebruikersnaam admin is namelijk erg standaard en hierdoor door kwaadwilligen makkelijk te raden. Daarnaast is het verstandig een sterk wachtwoord in te stellen. Klik bij voorkeur op de knop generate. Zo weet je zeker dat je een sterk wachtwoord gebruikt.
  • Advanced: Deze instellingen kun je laten staan op automatically manage advanced settings for me, tenzij je een ervaren gebruiker bent en specifieke instellingen wenst hiervoor.


Stap 7: Klik op install en de installatie zal worden uitgevoerd.

Stap 8: De installatie is voltooid en de applicatie wordt weergegeven in het overzicht my applications. Door op je domeinnaam te klikken wordt de website geopend. Door op de wp-admin link te klikken wordt de WordPress admin pagina geopend.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren