De houdergegevens van een domeinnaam bij Versio aanpassen

Gewijzigd op Tue, 15 Aug 2023 om 03:49 PM

Wanneer het adres- en/of de contactgegevens van een domeinnaam niet meer kloppen, dan kun je de WHOIS/houdergegevens wijzigen. Hieronder leggen we je uit hoe dit werkt.

Hoe werkt het?

Dit kun je instellen in het klantenpaneel. Na inloggen ga je naar Mijn producten > Domeinnamen > Overzicht. Klik hier op het pijltje achter een domeinnaam > domeinnaamhouder. Hier kun je de houdergegevens van de domeinnaam aanpassen.

De wijziging wordt realtime door ons systeem verwerkt. Voor sommige domeinextensies kan het langer duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn. Het wijzigen van de houdergegevens is bij de meeste extensies gratis. Het wijzigen van de domeinnaam houdergegevens kost alleen geld bij .be en .nu domeinnamen.

Het wijzigen van de houdergegevens van domeinnamen met .uk en .co.uk extensie kan uitsluitend via de website van Nominet. Dit kan door in te loggen op de 'Online Services' op http://www.nominet.org.uk/.

Houderbeheer

Wanneer je meerdere domeinen hebt die dezelfde houder hebben, kun je via houderbeheer onder mijn producten > domeinnamen in het klantenpaneel een houder aanmaken. Op deze manier hoef je niet voor ieder domein de houdergegevens in te typen, maar kun je de betreffende houder selecteren en deze toepassen op het domein.

Na het aanmaken van de houder, kun je de houder wijzigen via Mijn producten > Domeinnamen > Overzicht. Vink het domein aan en kies vervolgens in het menu bovenaan onder kies een actie voor houder wijzigen. Klik op verder > kies een houder in het pop-up venster en bevestig. De aangemaakte houder kun je op deze manier koppelen aan de domeinen die je selecteert.