Verlengen en opzeggen van je Microsoft 365-licentie bij Versio

Gewijzigd op Tue, 07 May 2024 om 02:12 PM

Heb je een licentie bij ons voor Microsoft 365? Dan kun je deze beheren vanuit je klantomgeving op onze website. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Inhoudsopgave

Je licentie wordt automatisch verlengd

Je licentie wordt automatisch verlengd met dezelfde looptijd. Wil je je licentie opzeggen, dan kun je dit stopzetten vanuit je klantomgeving. 

Jouw data als het abonnement verloopt

Nadat een gebruiker wordt verwijderd en de licentie is opgezegd, is het tot 30 dagen mogelijk om de gebruiker te herstellen met behoud van de e-mail en bestanden. Hierna vervalt de data definitief. De bestanden en mail die onder deze gebruiker stonden worden dan verwijderd. 

Lokale back-up van je postvak

Wil je jouw mail wel graag bewaren? Sla deze dan lokaal op. Of maak van de gebruiker een gedeeld postvak in beheer van een andere collega. Onze klantenservice helpt hier graag bij. 

Licenties en opzegtermijnen

Je neemt een licentie voor een maand of een jaar af. Maandlicenties kun je altijd per maand opzeggen. Een jaarlicentie kun je opzeggen per de einddatum. Is je jaarlicentie voor een jaar verlengd? Dan kun je per maand deze opzeggen en de resterende maanden laten crediteren.

Opzeggen

Je zegt je licentie op via Mijn Versio. Log daarvoor in op Mijn Versio met je mailadres en wachtwoord. Als je in het menu links in Microsoft 365 zit, klik dan uiterst rechts op het tandwiel icoon achter de licentie;

Je kunt nu zgn. seats verwijderen; dat zijn de exemplaren van de licentie. Als je alles wilt opzeggen zet je dit aantal op 0;

Herhaal deze stappen met alle licenties die je wilt opzeggen.

Welke gebruiker heeft welke licentie

Stel, je wilt de licentie voor één gebruiker verwijderen omdat bijvoorbeeld een collega gestopt is. Je vraagt je dan misschien af: hoe zie ik welke licentie van die collega is? Geen zorgen: Microsoft maakt geen onderscheid wie welke licentie heeft. Als je vijf licenties hebt toegewezen aan gebruikers en je zegt er één op, hoef je alleen maar bij de bewuste collega de licentie uit te zetten in het beheercentrum van Microsoft. Je leest hier meer over het toevoegen en verwijderen van licenties: 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren