PTR records bij QDC

Gewijzigd op Thu, 02 May 2024 om 02:31 PM

Als je een domeinnaam hebt bij QDC dan kun je de DNS er van beheren. Eén van de records die je binnen de DNS kunt gebruiken is het PTR record. In dit artikel vertellen we je hier meer over.


Inhoudsopgave


Inleiding

Een PTR-record (of Pointer Record) staat ook bekend als een Reverse record. Een PTR-record koppelt een IP-adres aan een hostnaam in plaats van een hostnaam aan een IP-adres zoals met een A-record.


Als je een (eigen) mailserver hebt is het verstandig een PTR-record aanmaken. Een PTR-record zet een IP-adres om in een hostnaam. Mailservers controleren soms of de verzendende server zich wellicht als een andere server voordoet. Door de aanwezigheid van een PTR-record kan de ontvangende server controleren of de verzendende server inderdaad dezelfde is.


Aanvragen

Een PTR-record moet je aanvragen bij de provider en eigenaar van het IP-adres. Dit is enkel mogelijk als je een vast IP-adres hebt. Je kan geen PTR-record aanmaken bij een DNS provider. Het aanmaken van een PTR-record is toegankelijk gemaakt in de DNS omgeving. Dit wordt niet ondersteund omdat QDC geen eigenaar is van de IP adressen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren