Een subdomein aanmaken bij QDC

Gewijzigd op Do, 2 Mei om 2:32 PM

Heb je een domeinnaam bij QDC dan kun je ook subdomeinnamen aanmaken. We vertellen er meer over in dit artikel.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een subdomein is een populaire naam voor een hostnaam en wordt veel gebruikt wanneer men spreekt over links. Alles wat vóór de domeinnaam wordt geplaats (zoals www.uwdomein.nl of support.qdc.nl) is een subdomein. De combinatie maakt het geheel een hostnaam.

Een lijst met DNS records. Het laat zien hoe je een subdomein verwijst.

Hierboven zijn 3 subdomeinen aangemaakt. Het eerste subdomein, sub.test.eu wordt verwezen naar een IP adres middels een A-record. De tweede, www.test.eu verwijst ook naar een IP-adres. Het derde subdomein, webmail.qdc.nl verwijst naar een ander domein middels een CNAME-record.

Wildcard

Er bestaat ook een wildcard voor hostnamen. Het ster-symbool (*) kan gebruikt worden als wildcard: *.test.eu. Een wildcard geldt voor alles wat vóór de domeinnaam staat, behalve de subdomeinen welke zijn toegewezen in DNSadmin. Om een wildcard toe te voegen dient het “*” symbool in het Record veld te worden toegevoegd.

Subdomeinnaam aanmaken

Het aanmaken van subdomeinen werkt hetzelfde als het aanmaken van overige records, zie hiervoor: Records aanmaken in DNSadmin.