Een subdomein aanmaken bij QDC

Gewijzigd op Thu, 02 May 2024 om 02:32 PM

Heb je een domeinnaam bij QDC dan kun je ook subdomeinnamen aanmaken. We vertellen er meer over in dit artikel.


Inhoudsopgave


Inleiding

Een subdomein is een populaire naam voor een hostnaam en wordt veel gebruikt wanneer men spreekt over links. Alles wat vóór de domeinnaam wordt geplaats (zoals www.uwdomein.nl of support.qdc.nl) is een subdomein. De combinatie maakt het geheel een hostnaam.Een lijst met DNS records. Het laat zien hoe je een subdomein verwijst.Hierboven zijn 3 subdomeinen aangemaakt. Het eerste subdomein, sub.test.eu wordt verwezen naar een IP adres middels een A-record. De tweede, www.test.eu verwijst ook naar een IP-adres. Het derde subdomein, webmail.qdc.nl verwijst naar een ander domein middels een CNAME-record.


Wildcard

Er bestaat ook een wildcard voor hostnamen. Het ster-symbool (*) kan gebruikt worden als wildcard: *.test.eu. Een wildcard geldt voor alles wat vóór de domeinnaam staat, behalve de subdomeinen welke zijn toegewezen in DNSadmin. Om een wildcard toe te voegen dient het “*” symbool in het Record veld te worden toegevoegd. 


Subdomeinnaam aanmaken

Het aanmaken van subdomeinen werkt hetzelfde als het aanmaken van overige records, zie hiervoor: Records aanmaken in DNSadmin.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren