Autoresponder of vacation message bij QDC

Gewijzigd op Thu, 02 May 2024 om 02:27 PM

Binnen DirectAdmin kan je een Autoresponder of een Vacation Message instellen. Beide functionaliteiten zijn ervoor, om automatisch een melding te versturen per e-mail aan de ontvanger. Hieronder staat kort omschreven, wanneer welke functie gebruikt kan worden.

Autoresponder

Een Autoresponder is een ‘permanent’ antwoord, welke automatisch verstuurd wordt. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een prijslijst op te vragen (bv. prijslijst@uwdomein.nl), of om een standaard begroeting te versturen naar iedereen die u een e-mailtje stuurt.

Uiteraard staat permanent hier niet echt voor altijd, maar voor onderscheid te maken met ‘tijdelijk’ (een Vacation Message is er voor een ‘tijdelijk’ automatisch antwoord).

NB: Een Responder Address dient altijd gekoppeld te zijn aan een Forwarder of een E-mail Account. In het geval van een Forwarder mag deze niet naar :fail: gezet worden.

Tip: U kunt opslagruimte besparen, door de e-mailberichten welke aan uw autoresponder verstuurd zijn, direct te verwijderen. Maak hiervoor een Forwarder aan met als Destination Email de waarde :blackhole: – zodat die e-mails na ontvangt direct worden verwijderd.

Tip 2: Wenst u bij te houden wie allemaal een Autoresponder ontvangen? Dan kan er een kopie gestuurd worden aan een bestaand e-mailadres. Gebruik hiervoor Send a CC to: – de Autoresponders komen dan ook binnen bij het e-mailadres wat daar opgegeven wordt.

Vacation Message

Een Vacation Message is een ‘tijdelijk’ antwoord, welke automatisch verstuurd worden. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit veelal gebruikt als de gebruiker van een e-mailadres tijdelijk niet beschikbaar is. Ook kan dit gebruikt worden, als iemand lastig bij zijn e-mailaccount kan. Denk hierbij aan vakantie, afwezigheid door ziekte, verlof, etc.

NB: Een Vacation Message kan alleen gekoppeld worden aan de E-mail Account. De e-mailberichten welke aan dit account gestuurd worden, komen wel altijd binnen in het E-mail Account.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren