Een domeinnaam naar Versio verhuizen

Gewijzigd op Di, 30 Apr om 10:44 AM

Als je een domeinnaam wilt onderbrengen bij Versio kan het zijn dat deze al ergens anders is geregistreerd. In dat geval is het nodig om de domeinnaam te verhuizen. In dit artikel leggen we je uit hoe je snel, veilig en zonder downtime je domeinnaam verhuist. 


Inhoudsopgave


Verhuiscode opvragen

Als de domeinnaam bij een andere partij staat is verhuizen noodzakelijk. Dit is ook het geval als de domeinnaam bij een andere registrar al op jouw naam staat. Je kunt daarvoor een verhuiscode opvragen bij de hostingpartij waar de domeinnaam op dat moment staat. Alleen de eigenaar van de domeinnaam kan dit doen. De aanbieder is ten alle tijden verplicht om deze te verstrekken.


Domeinnaam bestellen

Verhuiscode of niet, een domeinnaam moet altijd eerst besteld worden bij de partij waar je het wilt onderbrengen. Ga naar de website van Versio en voer de domeinnaam in op de gele balk.


ezIB2swuyNgIwpcMJqBtT4LcXy0pZez7gQ


Als je een domeinnaam besteld die al geregistreerd is krijg je direct een melding. In ons voorbeeld is Versio.nl natuurlijk al geregistreerd. Je kunt aangeven dat je de verhuiscode hebt.


Kosten registratie

Als je een domeinnaam besteld zijn hier altijd kosten aan verbonden. Dit geldt ook als de domeinnaam binnen de looptijd van eigenaar veranderd. De kosten zijn niet voor de looptijd maar voor elke aanpassing van de houdergegevens. 


qpg1jcAQThi134vhSoHtv79bDxg4zVfLNQ


Verhuiscode invoeren

Zoals je ziet kun je de verhuiscode direct invullen zodra je aangeeft dat je deze hebt. Let op: de verhuizing wordt dan direct in gang gezet. Heb je bij de andere partij nog een website of e-mail die moet blijven werken? Vul dan een fictieve code in, bijvoorbeeld 1234567. Je kunt dan de domeinnaam alvast bestellen maar er wordt nog geen verhuizing gestart.


dY4KzYgVCE3IulpgZwxGw6c4mDN2o4wMtw


Verhuizing voorbereiden

Als je een fictieve verhuiscode hebt ingevuld, kun je de bestelling afronden en een pakket naar wens koppelen aan de domeinnaam. Je hebt na betaling de beschikking over het DNS beheer, de mail en de hosting van het pakket. Migreer je website, pas de DNS naar wens aan en richt de mailboxen in. Je kunt ook alvast de mail migreren. Dan is alles gereed. Daarna kun je de verhuiscode doorgeven en wordt de verhuizing pas echt gestart. Je bent dan over zonder downtime en kunt de diensten bij de oude partij opzeggen.


Verhuiscode aan ons doorgeven

Wanneer je niet direct bent verhuist maar een fictieve code hebt ingevoerd, wil je naderhand uiteraard alsnog verhuizen. Om dit te doen kun je de verhuiscode aan ons doorgeven. Stuur daarvoor een ticket naar ons.


Tenslotte

Een verhuizing is pas afgerond wanneer de betaling voldaan is en de verhuiscode is verwerkt door registrar. Hoe lang het duurt voor een domeinnaam is verhuisd verschilt per domein extensie. Een .nl-domeinnaam neemt doorgaans een paar uur in beslag maar de verhuizing van een .com-domein kan bijvoorbeeld twee dagen duren. Vraag het bij twijfel bij ons na. Een medewerker van Versio kan ook de status van een verhuizing voor je controleren.  

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren