Een SSL certificaat bij Versio installeren

Gewijzigd op Tue, 19 Sep 2023 om 01:55 PM

Om een SSL certificaat te kunnen gebruiken op je website, dien je deze te installeren. In deze handleiding leggen we je uit hoe je een SSL certificaat installeert op onze webhosting servers. Heb je nog geen SSL? Die kun je hier aanschaffen.


Inhoudsopgave


Stappenplan

Je hebt twee opties:


 • Automatische Installatie (aanbevolen): Met de automatische installatie kun je binnen een aantal klikken het certificaat geïnstalleerd hebben op je domeinnaam. De enige voorwaarde hiervoor is dat het domein wel gehost wordt op een webhosting of reseller pakket die in je account staat. Deze optie kun je dus niet gebruiken indien de domeinnaam elders gehost wordt, op een VPS of op een webhosting/reseller pakket die op een andere account staat.
 • Handmatige Installatie: Met de handmatige installatie ga je in DirectAdmin zelf een CSR code aanmaken en deze gebruiken met de aanvraag voor het certificaat, en hierna het certificaat handmatig installeren.


Automatische Installatie

Stap 1: Ga in het klantenpaneel aan de linkerkant naar SSL certificaten > Overzicht;

Stap 2: Klik op het certificaat dat nog niet is uitgegeven. Bij een certificaat die nog niet is uitgegeven staat er geen verloopdatum;

Stap 3: Zet een vinkje voor "Ik wil de CSR code automatisch laten genereren" en vul de gevraagde gegevens in.Stap 4: Er wordt na het aanvragen van het certificaat een mail verstuurd naar het approver e-mailadres. Deze dien je te bevestigen in je mail account;

Stap 5: Wanneer dat klaar is, klik je op Klik hier om het certificaat automatisch te installeren in het klantenpaneel;Stap 6: Selecteer het hostingpakket en de domeinnaam en klik op certificaat installeren. Binnen 10 minuten zal het certificaat zichtbaar zijn.


SSL installatie service

Heb je liever dat wij de installatie voor je uitvoeren? Dat is uiteraard geen probleem. Hiervoor bieden wij een SSL installatie service aan. Hierbij stellen wij alles correct voor je in en zul je het slotje voor je domein zien staan na de installatie. Je leest meer over onze SSL installatie service in dit artikel.


Handmatige Installatie

SSL-optie inschakelen

Let op: Voordat je aan de slag gaat met de installatie van jouw SSL certificaat, is het belangrijk te controleren of de SSL-optie ingeschakeld is voor jouw webhosting of reseller hosting pakket. Is dit niet het geval? Lees dan hieronder hoe je de SSL-optie inschakelt:


Wanneer je het kopje SSL Certificates niet ziet in DirectAdmin, kun je deze aanzetten in het klantenpaneel. Dat kan onder Mijn producten > webhosting of reseller hosting > vergrootglas. SSL-beheer kun je hier aanzetten waardoor dit ook in DirectAdmin zichtbaar wordt.


Heb je een reseller pakket? Dan dien je dit per user apart te activeren. Log daarvoor in op DirectAdmin als reseller. Daar ga je naar list users > klik de betreffende user aan > modify user. Daar zie je onderaan de SSL-optie staan. Vink deze aan en klik onderaan de pagina op save. De SSL optie zal dan ook voor de user zichtbaar zijn.


Stap 1: De website gereed maken voor SSL

Ga naar de hoofdpagina van DirectAdmin. Klik bij Account Manager in het menu links op domain setup en klik vervolgens op je domeinnaam. Zorg ervoor dat secure SSL aangevinkt is en klik op Modify.Ga terug naar Domain Setup, selecteer terug, de domeinnaam en klik rechts van de pagina op private_html setup. Selecteer "Use a symbolik link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" en klik op save om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als je deze optie niet selecteert, dien je de websitebestanden te verplaatsen naar de map private_html.


Stap 2: Aanmaken CSR-code

Voor het aanmaken van een CSR-code dien je in te loggen in DirectAdmin. De inloggegevens van het hostingaccount heb je na de aanschaf van het pakket ontvangen. 


Volg vervolgens onderstaande stappen:


 1. Login in op DirectAdmin;
 2. Selecteer je domeinnaam bovenaan;
 3. Onder het kopje Account Manager in het hoofdmenu van DirectAdmin klik je op SSL Certificates; 1. Selecteer de optie Create A Certificate Request;
 2. Vul de gegevens in van je bedrijf;
 3. De common name verwijst naar de domeinnaam van je website dat naar het SSL certificaat zal gaan;
 4. Kies bij de optie Key Size (bits) voor: 4096;
 5. Kies bij de optie Certificate Type voor: SHA256. Ingevuld krijg je dan het volgende te zien;Wanneer je klaar bent klik je op save aan de onderkant van het scherm. De CSR-code wordt nu weergegeven.Kopieer deze tekst (inclusief de "BEGIN/END CERTIFICATE REQUEST" secties) naar een platte tekst editor zoals Notepad en sla dit bestand op. Deze CSR-code heb je nodig wanneer je een certificaat koopt.


Stap 3: Koop een SSL certificaat

Je kunt hier een SSL certificaat bestellen. Nadat je het certificaat hebt besteld, ga je naar het overzicht van het certificaat in jouw klantenpaneel. Ga hiervoor naar Mijn producten > SSL certificaten > overzicht. Klik op het vergrootglas achter het certificaat. Hier kun je de gemaakte CSR code gebruiken. Er kunnen eventueel extra gegevens gevraagd worden, zoals adres en postcode. Vul de gevraagde gegevens in.


Let op: als je een Domein Validatie of een Domein Validatie Wildcard SSL certificaat besteld, dien je bij e-mailadres voor validatie een geldig e-mailadres te selecteren. Om het certificaat wat je hebt aangeschaft te valideren is het vanuit de uitgever van het SSL certificaat noodzakelijk om deze validatie uit te voeren.


Staat het gewenste e-mailadres er niet tussen? Dan kun je onder je domeinnaam een e-mailaccount aanmaken om alsnog de mail te kunnen ontvangen. Als alle gegevens correct zijn, kun je de bestelling en validatie afronden.


Stap 4: Installeer het SSL certificaat

Het certificaat wat je ontvangt is een .zip bestand. In dit zip bestand vind je drie certificaat bestanden. Deze bestanden kun je openen met een texteditor zoals Notepad. De inhoud van deze bestanden heb je nodig om het certificaat te installeren. Volg hiervoor de volgende stappen:


 1. Login DirectAdmin in;
 2. Selecteer je domeinnaam bovenin;
 3. Klik onder Account Manager op SSL Certificates;
 4. Selecteer paste a pre-generated certificate and key;
 5. Onder de "RSA PRIVATE KEY" voeg je de inhoud van het bestand "domein_nl" toe en klik op save. Mocht je ook nog een AAA_certifiate_services.crt bestand hebben, kun je de inhoud hiervan onder de RSA PRIVATE KEY toevoegen.Stap 5: Installeer het CA Root certificaat

Ga terug naar het SSL Certificates menu en klik rechts van de pagina op SSL CA Certificate. Klik op Use a CA Cert en plak de inhoud van Sectigo_RSA_Domain_Validation_Secure_Server_CA in het witte veld. Daaronder plaats je de code van het bestand USERTrust_RSA_Certification_Authority.Klik op save om het certificaat op te slaan.


Stap 6: De site instellen op https://

Nu het certificaat is geïnstalleerd en ingesteld, kun je een https-verbinding voor je bezoekers forceren zodat ze automatisch bij de https versie van de website terecht komen. Klik hier voor de instructie.


SSL installatie service

Heb je liever dat wij de installatie voor je uitvoeren? Dat is uiteraard geen probleem. Hiervoor bieden wij een SSL installatie service aan. Hierbij stellen wij alles correct voor je in en zul je het slotje voor je domein zien staan na de installatie. Je leest meer over onze SSL installatie service in dit artikel.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren