SSL https-verbinding forceren met htaccess-bestand bij Versio

Gewijzigd op Thu, 10 Aug 2023 om 12:19 PM

Om ervoor te zorgen dat de bezoekers van je website standaard gebruik maken van een beveiligde verbinding, een SSL/HTTPS verbinding, dien je een stukje code te plaatsen in het .htaccess bestand van je website. Heb je nog geen SSL certificaat? Kijk dan eerst eens op onze SSL-pagina. Heb je al wel een SSL certificaat aangeschaft maar moet je deze nog installeren? Doe dat dan eerst.

Wanneer je het SSL certificaat hebt geïnstalleerd en de SSL verbinding werkt via https://www.jouwdomein.nl, dan kun je er ook voor zorgen dat het verkeer automatisch van http://www.jouwdomein.nl doorverwezen wordt naar de https: // variant. Zo kun je een beveiligde SSL verbinding forceren.

Inhoudsopgave

1. Hoe kan ik een beveiligde SSL/HTTPS voor mijn domein forceren?
  2. Hoe kan ik voor een submap van mijn domein een SSL / HTTPS verbinding forceren?
  3. Forceer SSL/HTTPS verbinding voor WordPress
  4. Forceer SSL/HTTPS verbinding voor Joomla
  5. Forceer SSL/HTTPS verbinding voor Magento

Hoe kan ik een beveiligde SSL/HTTPS voor mijn domein forceren?

Om er voor te zorgen dat alle bezoekers gebruik maken van de beveiligde SSL/HTTPS verbinding plaats je de volgende regels code in het .htaccess bestand. Het .htaccess bestand kun je vinden in de map /domains/uwdomein.nl/public_html map via FTP of de filemanager van DirectAdmin. Indien het bestand nog niet bestaat, dien je het zelf aan te maken.

##------Forceer HTTPS verbinding geheel domein------##
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^/?(.*) https://%{SERVER_NAME}/$1 [R,L]
##

Hoe kan ik voor een submap van mijn domein een SSL / HTTPS verbinding forceren?

Naast het forceren van een beveiligde verbinding op het gehele domein kun je ook een bepaald deel van je domein forceren. Wanneer je bijvoorbeeld een webwinkel hebt geïnstalleerd op “www.jouwdomein.nl/webwinkel/” dan kun je alleen voor deze map een beveiligde SSL/HTTPS verbinding forceren.

Je dient hiervoor de onderstaande code in te voegen in het .htaccess bestand geplaatst in die specifieke map:

##------Forceer HTTPS verbinding van een map------##
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule (.*) https://{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R,L]
##

Forceer SSL/HTTPS verbinding voor WordPress

Om bezoekers van je WordPress website automatisch via de beveiligde SSL/HTTPS verbinding te laten maken kun je in jouw WordPress admin de plugin 'Really Simple SSL' installeren en activeren nadat je SSL certificaat is geïnstalleerd. Deze WordPress plugin zorgt ervoor dat al je pagina's automatisch naar de https:// versie verwijzen.

Forceer SSL/HTTPS verbinding voor Joomla

Om bezoekers van je Joomla website via de beveiligde SSL/HTTPS te laten verbinden dien je de volgende stappen te volgen.

1. Login op DirectAdmin;
  2. Open de Filemanager en ga naar /domains/uwdomeinnaam.nl/public_html;
  3. Klik op 'edit' bij het bestand 'configurations';
  4. Zoek de volgende regel: var $ live_site = ' ' ;
  5. Vervang dit door: var $ live_site = 'https://www.uwdomeinnaam.nl' ;
  6. Klik op 'save'.
  7. Klik op 'edit' bij het bestand '.htaccess'.
  8. Voeg de volgende regels bovenaan in het bestand toe en klik daarna op 'save':
  9. RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} !=on
    RewriteRule ^/?(.*) https://%{SERVER_NAME}/$1 [R,L]
  10. Login op het Joomla Administrator paneel.
  11. Ga naar 'systeem' > 'algemene instellingen'.
  12. Selecteer bij forceer SSL 'gehele website'.
  13. Klik op 'opslaan'.

Forceer SSL/HTTPS verbinding voor Magento

Om bezoekers van je Magento website via de beveiligde SSL/HTTPS te laten verbinden dien je de volgende stappen te volgen.

1. Login op de Magento backend;
  2. Ga naar 'systeem' > 'configuratie';
  3. Klik aan de linkerkant op 'web';
  4. Wijzig het volgende:  'Basis-URL' naar 'https://www.uwdomeinnaam.nl' 'Gebruik veilige URL's in front-end' naar 'Ja' 'Gebruik veilige URL's in admin' naar 'Ja';
  5. Klik op 'opslaan'.

Let op, voor Magento 2.0 en zijn de stappen anders.