Instellingen van de mailserver van Versio

Gewijzigd op Fri, 26 Apr 2024 om 05:03 PM

Wil je een mailadres van Versio gebruiken in een programma zoals Outlook of Apple Mail? Dan heb je de serverinstellingen nodig. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rijtje.

Inhoudsopgave

IMAP instellingen

• Inkomende mailserver: mail.versio.nl, IMAP over poort 993, beveiligd met SSL
  • Uitgaande mailserver: mail.versio.nl, SMTP over poort 465, beveiligd met SSL, inloggegevens verplicht (zelfde als inkomende mailserver)

Let op: gebruik je Outlook? Schakel dan het vinkje bij SPA niet in.

Alternatieven SMTP

Niet alle programma's kunnen goed overweg met de uitgaande poort 465 over SSL. Krijg je daarop een foutmelding probeer dan de volgende instellingen:

• Uitgaande mailserver: mail.versio.nl, SMTP over poort 587, beveiligd met StartTLS, inloggegevens verplicht (zelfde als inkomende mailserver)