Alle voordelen van SSL bij Versio

Gewijzigd op Do, 20 Jun om 10:57 AM

Met een SSL certificaat is je website veilig en straal je vertrouwen uit naar je bezoekers. Dit is een belangrijke onderdeel van je website en onmisbaar voor een online business. In dit artikel vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Heb je een SSL certificaat en gebruikt jouw URL een https verbinding? Dan kunnen klanten jouw website vertrouwen.

Met SSL is de verbinding met jouw website beveiligd. Dit is vooral belangrijk als er vertrouwelijke informatie wordt verstuurd. Het werkt als volgt:

1. Een bezoeker gaat naar jouw website via de browser;
  2. De browser vraagt de server om identificatie. Het SSL certificaat stuurt hiervoor gegevens naar de browser;
  3. De verstuurde data wordt gevalideerd en beoordeeld of deze betrouwbaar is;
  4. De server reageert met een digitaal ondertekende bevestiging om gecodeerde communicatie te starten;
  5. De versleutelde informatie kan nu worden gedeeld tussen de browser en de webserver.

SSL verbetert de SEO

Google gebruikt een algoritme met honderden factoren om de rangschikking van een webpagina te bepalen. Eén van deze factoren is SSL. Als de websites van twee bedrijven bijna identiek zijn aan elkaar dan scoort de website met HTTPS hoger.

Een SSL certificaat voorziet je domeinnaam van https. Dit gaat dus hand in hand met het verbeteren van je SEO. Er spelen nog veel meer factoren mee maar een SSL is een onmisbaar onderdeel.

Betrouwbare website

Is je website niet beveiligd met een SSL certificaat dan krijgen bezoekers een waarschuwing te zien. Veel browsers zullen de website niet eens tonen tenzij de bezoeker dit specifiek aangeeft. Zonder SSL wordt je site al snel gekenmerkt als onveilig en blijven bezoekers weg.