Verbinding maken met PuTTY bij Versio via een SSH Key

Gewijzigd op Do, 24 Aug, 2023 om 4:16 PM

In deze handleiding leggen we je uit hoe je verbinding met SSH tot stand kunt brengen door middel van jouw eigen SSH Key en het programma 'PuTTY'. Klik hier om PuTTY te installeren.

Stappenplan

Stap 1: Genereer eerst jouw eigen public key via het programma PuTTY Key Generator (PuTTYgen). Dit programma wordt automatisch mee geïnstalleerd wanneer je de bovenstaande link gebruikt. Klik op Generate en ga met je muis over het blanco veld zodat er een key wordt aangemaakt;

Stap 2: Kopieer het gedeelte waar 'Public key for pasting into SSH' staat in PuTTYgen;

Stap 3: Plak de public key in DirectAdmin onder Paste Authorized Key bij de categorie SSH Keys;

Stap 4: Voeg in PuTTYgen eerst een passphrase toe, dit is een wachtwoord en zal het enige wachtwoord zijn dat je nodig hebt voor alle accounts waarop je de sleutel instelt;

Stap 5: Klik vervolgens op Save public key en Save private key en selecteer een locatie om op te slaan;

Stap 6: Eenmaal opgeslagen, kun je het programma PuTTYgen sluiten en PuTTY zelf openen. Importeer de private key welke je zojuist hebt opgeslagen via de categorie Connection > SSH > Auth.

Stap 7: Je kunt vervolgens de gegevens opslaan via de categorie Session voor toekomstige verbindingen door een naam te kiezen voor jouw sessie en op Save te klikken.

Na deze stappen kun je verbinding maken met het IP-adres van jouw server en poort 22. Gebruik jouw DirectAdmin login gegevens om in te loggen.