Je website bij Versio uittesten zonder de DNS te wijzigen

Gewijzigd op Di, 22 Aug, 2023 om 10:49 AM

Je kunt je website testen zonder dat de domeinnaam naar de nieuwe server verwijst. Dit doe je door de hosts file aan te passen. Zo kun je eerst controleren of de website goed werkt, voordat je de DNS van de domeinnaam aanpast.

Inhoudsopgave

Stappen voor Windows

Stap 1: notepad als administrator uitvoeren

Open notepad als Administrator via Start. In de zoekbalk typ je in: Notepad. Klik hierop met de rechtermuisknop en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.

Stap 2: hosts file openen in notepad

Ga in notepad naar bestand. Klik op openen en selecteer Alle Bestanden en 'niet allen *.txt'. Open het volgende bestand: (Schijfstation):/windows/system32/drivers/etc/hosts

Stap 3: Jouw domeinnaam opgeven in het hosts bestand

In het hosts bestand zet je op een nieuwe regel bijvoorbeeld:

159.253.0.110 versio.nl www.versio.nl

Sla het bestand hierna op.

Stap 4: Jouw domeinnaam nu bezoeken

Herstart je browser en surf nu naar je domeinnaam. Deze moet nu naar het hosting pakket verwijzen waar je het IP van hebt opgegeven.

Stappen voor Mac

Stap 1: hosts file openen

Ga naar Applicaties . Klik vervolgens op Utilities en hierna op Terminal. Je krijgt nu een terminal scherm te zien met alleen tekst. Vervolgens tik je in:

sudo nano /private/etc/hosts

Je dient hierna je wachtwoord in te vullen.

Stap 2: Je domeinnaam opgeven in het hosts bestand

In het hosts bestand zet je op een nieuwe regel bijvoorbeeld:

159.253.0.110 versio.nl www.versio.nl

Sla het bestand op door te drukken op ctrl + X op je toetsenbord. Je wordt dan gevraagd of je het bestand op wilt slaan. Druk op Y (yes) om dit te doen. Vervolgens zie je de naam van het bestand getoond en druk je op enter. Het scherm van het tekstbewerkingsprogramma sluit nu. Nu moeten we nog één commando uitvoeren:

dscacheutil -flushcache

Stap 3: Je domeinnaam nu bezoeken

Herstart je browser en surf nu naar je domeinnaam. Deze moet nu naar het hosting pakket verwijzen waar je het IP van hebt opgegeven.