Heruitgifte aanvragen en een SSL certificaat installeren bij Versio

Gewijzigd op Tue, 15 Aug 2023 om 09:28 AM

Je kunt een heruitgifte aanvragen wanneer bijvoorbeeld de private key van jouw hostingpakket niet overeenkomt met de CSR code welke is ingevoerd bij de aanvraag van het SSL certificaat. De stappen voor het installeren, welke vanaf stap 5 beginnen, werken enkel voor webhosting of reseller hosting pakketten die bij Versio zijn afgenomen.

Stappenplan

Stap 1: Ga naar DirectAdmin. Klik op SSL Certificates onder Advanced features en genereer een nieuwe CSR code via de optie Create a certificate request.

Stap 2: Log in op jouw klantenpaneel. Ga hier naar jouw SSL certificaat via SSL Certificaten > Overzicht en klik op het certificaat.

Stap 3: Klik op Heruitgifte aanvragen. Voer de nieuw gegenereerde CSR code in het blanco veld en klik op Volgende stap.

Stap 4: Je zult een nieuwe validatie e-mail ontvangen op het standaard aangeleverde e-mailadres. In de meeste gevallen is dit admin@jouwdomein.nl.

Stap 5: Nadat het certificaat is uitgegeven kun je de gehele private key welke in jouw DirectAdmin omgeving staat onder 'Paste a pre-generated certificate and key' kopiĆ«ren of opslaan.

Stap 6: Ga terug naar jouw klantenpaneel en ga naar het certificaat. Hier klik je op Klik hier om het certificaat automatisch te installeren waar je vervolgens de private key in het blanco veld kunt plakken.

Stap 7: Selecteer het juiste hostingpakket en domein waarna je het certificaat kunt installeren.

Verwijst jouw website nog niet automatisch door naar de beveiligde omgeving? Klik dan hier voor verdere instructies.