.io: de innovatieve extensie voor jouw website bij Versio

Gewijzigd op Mon, 14 Aug 2023 om 10:19 AM

Er zijn ontzettend veel domeinextensies om uit te kiezen. Bij Versio bieden we er zelfs ruim 400 aan. Waarom zou je kiezen voor een .io domein? In dit artikel leggen we je de voordelen uit van de .io domein extensie, die steeds populairder wordt.

Inhoudsopgave

Voor wie is een .io domeinnaam geschikt?

Oorspronkelijk is deze extensie bestemd voor het Britse Territorium in de Indische Oceaan. Inmiddels wordt deze extensie hier niet meer mee geassocieerd.


De .io domeinnaam wordt nu vooral gebruikt door websites en startups gericht op o.a. technologie en gaming. Dit komt doordat de letters io worden geassocieerd met input/output. De extensie wordt dan ook veel gebruikt door nieuwe en technische bedrijven als modern alternatief voor de .com extensie.

Voordelen van een .io domeinnaam

Het registreren van een .io domein heeft verschillende voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.


  • De .io extensie is kort en simpel. Deze is dus makkelijker te onthouden dan een langere extensie en valt meer op dan een .nl of .com domein.
  • .io wordt geassocieerd met innovatie en technologie. Het registreren van deze domeinnaam kan daardoor zorgen voor een veilig gevoel bij jouw klanten of bezoekers.
  • De .io extensie is minder populair dan een .NL domein of .COM domein. De kans dat je gewilde domeinnaam nog beschikbaar is, wordt hierdoor groter. Is jouw domeinnaam niet meer beschikbaar in combinatie met de populairste extensies? Wellicht is een .io domein een goed alternatief voor jou.
  • Waar de .nl extensie geschikt is voor een nationaal publiek, wordt de .io extensie internationaal gebruikt. Ideaal voor het bereiken van zo veel mogelijk mensen.
  • Door de .io domeinextensie voor je bedrijf vast te leggen kan iemand anders dit niet meer doen en kun je jouw merknaam beschermen.

Alternatieven voor de .io domeinnaam

Twijfel je nog over welke extensie het meest geschikt is voor jou? Of is jouw .io domeinnaam niet meer beschikbaar? Er zijn meerdere alternatieven voor deze extensie. In plaats van .io, kun je ook kiezen voor een .tech, .co of .net extensie. Of neem een kijkje tussen al onze beschikbare extensies.

Hoe registreer je een .io domeinnaam?

Een .io domeinnaam registreren is erg eenvoudig. Met 1 klik check je of jouw gewilde domein nog beschikbaar is met de domeinnaamchecker. Is de domeinnaam nog beschikbaar? Dan kun je deze claimen! In enkele minuten is je domeinnaam geregistreerd en klaar voor gebruik!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren