Inloggen op de webmail bij Flexwebhosting

Gewijzigd op Wed, 01 May 2024 om 02:10 PM

Standaard staat op onze servers Roundcube geïnstalleerd als webmail programma. Met de webmail kun je overal ter wereld , en op elk willekeurig apparaat, inloggen in je mailbox zodat je altijd bij je mail kunt.

Je kunt de webmail bereiken door een browser te openen, en naar in de URL balk te typen: mijndomeinnaam.nl/webmail (pas hier mijndomeinnaam.nl naar je eigen domein)

Mocht je gebruik maken van een shared hostingpakket, dan zul je zien dat het adres in de adresbalk automatisch wordt doorgestuurd naar een subdomein van flexwebhosting.nl zoals bijvoorbeeld 'srv12345.flexwebhosting.nl'. Ook zie je dan dat de pagina met een SSL certificaat beveiligd is, en dat er een slotje in de URL balk staat.

Maak je gebruik van een eigen server/VPS, dan zal dit niet het geval zijn, en heb je zelf in de hand hoe je dit wilt inrichten.

Om in te loggen zul je, net zoals bij een E-mail programma, een gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren. Hierbij is je hele E-mail adres de gebruikersnaam, en het wachtwoord heb je bij het aanmaken zelf ingevoerd en weet alleen jij! Mocht je je wachtwoord niet meer weten, volg dan de stappen om je wachtwoord te resetten.

Eenmaal ingelogd zul je je inbox direct zien, en kun je werken in je mailbox via de webmail.