Op je Versio hostingpakket inloggen via SSH

Gewijzigd op Mon, 29 Apr 2024 om 10:49 AM

Als je een hostingpakket hebt bij Versio kun je hier ook op inloggen via SSH. In deze handleiding laten we zien hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

SSH inschakelen

Standaard staat de optie om in te loggen via SSH uitgeschakeld. We gaan dit dus eerst aanzetten in je beheeromgeving.

1. Log in op Mijn Versio;
  2. Ga links in het menu naar Hosting;
  3. Klik op de domeinnaam van het hostingpakket;
  4. Scroll naar Instellingen;
  5. Zet het schuifje bij SSH toegang naar Aan.

IP Adres

Het is noodzakelijk om je IP te koppelen aan je pakket voordat je van SSH gebruik kunt maken. Ga in Mijn Versio naar je hostingpakket zoals in de stappen hierboven en ga dan naar DirectAdmin.

Bij Extra kenmerken staat de optie Manage SSH. Daar kun je het IP-adres van je eigen verbinding toevoegen.

Tip: Je eigen IP-adres vind je bijvoorbeeld via www.watismijnip.nl. Wil je juist verbinden vanuit een andere server, bijvoorbeeld om te automatiseren? Geef dan het IP-adres van die server op.

Inloggen via SSH

Heb je je IP-adres op de whitelist gezet? Dan kun je met je gebruikersnaam en wachtwoord (die heb je per e-mail gekregen na oplevering van je pakket) inloggen via SSH vanuit het IP-adres dat je in stap 2 hebt ingesteld.

Verbind hiervoor met je eigen SSH-programma met het IP-adres van de server via poort 22. Heb je het IP-adres niet paraat, kijk dan bij System Info in het tabblad Account Configuratie.