Winmail bestand als bijlage in de mail bij PCextreme

Gewijzigd op Do, 25 Jul om 2:06 PM

Het komt voor dat je mail ontvangt met hierbij een bijlage genaamd winmail.dat. Deze mail is waarschijnlijk verzonden door iemand die gebruik maakt van Rich Text Format (afgekort RTF) als indeling van het bericht. In dit artikel vertellen we hier meer over.

Uitleg

Als de ontvanger van het bericht ook gebruik maakt van RTF van Microsoft Outlook gaat dit goed. Maar als diegene een ander programma heeft, is de mail niet te lezen en krijg je alleen een bijlage. Ook de bijlage is onbruikbaar.
Om dit bericht correct te ontvangen, moet de verzender de indeling van het bericht aanpassen naar bijvoorbeeld Plain text of HTML.

Meer informatie kan je vinden op de website van Microsoft.