Mailadres van QDC toevoegen op een iPhone

Gewijzigd op Zo, 14 Jul om 8:29 PM

Voordat je je e-mailaccount kan aanmaken en instellen op een iPhone (of iPad), moet deze eerst zijn aangemaakt in DirectAdmin.

Als je in DirectAdmin bent ingelogd, dan zie je in de URL-balk het volgende staan:

https://web0X.qdc.nl:2222 – waar de X is vervangen door een nummer. Het is belangrijk dat je dit onthoudt, voor het vervolg van de procedure.

Instellen binnen iPhone

Nadat je e-mailaccount is aangemaakt, doorloop je de volgende stappen om het account te gebruiken op je iPhone.

1. Open je iPhone en ga naar de Instellingen. Zoek hier naar Wachtwoorden en accounts en open deze.
  2. Als er al accounts aanwezig zijn kies je voor:
    1. Accounts > Nieuwe account
    2. NB: Bestaan er nog geen accounts, dan kunt u rechtstreeks kiezen voor Nieuw account.
  3. Kies vervolgens uit de lijst met keuzes onderaan voor Andere.
  4. Hierna kan gekozen worden voor Voeg mailaccount toe
  5. Geef de volgende gegevens op:
    1. Naam: Door jou zelf gekozen
    2. E-mailadres: je@email.adres
    3. Wachtwoord: *****
    4. Beschrijving: Door jou zelf gekozen
  6. Kies Volgende indien je de gegevens hierboven heeft ingevuld.
    1. Er verschijnen nu meerdere velden waar je iets kan invullen. Bovenaan is standaard IMAP geselecteerd, laat dit zo staan. Wij raden af om voor POP te kiezen.
      1. Server inkomende e-mail: web0X.qdc.nl
      2. Gebruikersnaam: uw@email.adres
      3. Wachtwoord: *****
      4. Server uitgaande e-mail: web0X.qdc.nl
      5. Gebruikersnaam: uw@email.adres
      6. Wachtwoord: *****

Let op: geef de gebruikersnaam en het wachtwoord ook op bij de Server uitgaande e-mail. Standaard staat daar optioneel, maar deze zijn wel vereist.

1. Vervang het wachtwoord *** door het wachtwoord wat is aangemaakt binnen DirectAdmin.
  2. Vervang de X in web0X.qdc.nl door de juiste server.
  3. Kies Volgende en je e-mailaccount is ingesteld en klaar voor gebruik.

Tip: Weet je niet meer op welke server je hostingpakket is aangemaakt? Dan ga je in een webbrowser naar deze URL: http://mail.uwdomein.naam:2222 – de URL wordt dan automatisch vervangen door https://web0X.qdc.nl waar de X wel goed staat. Krijg je geen andere URL en weet je de server niet? Dan kan je contact opnemen met support@qdc.nl.