E-mailalias bij PCextreme

Gewijzigd op Do, 13 Jun om 3:45 PM

Binnen je pakket heb je de mogelijkheid om een e-mailalias in te stellen. Dit is handig, als je bijvoorbeeld hetzelfde domein hebt met verschillende extensies.

In dit artikel leggen we uit hoe deze optie werkt, en hoe je het kunt instellen voor je e-mail.

In dit voorbeeld gaan we een alias instellen voor hetvoorbeelddomein.nl. Het domein dat we gaan instellen als alias is hetvoorbeelddomein.xyz.

Het is niet mogelijk een domein dat via een externe partij is geregistreerd te gebruiken als alias.

Wat is een e-mailalias?

Een e-mailalias zorgt ervoor, dat een e-maildomein (zoals @hetvoorbeelddomein.nl) ook bereikbaar is onder een andere domeinnaam.

Deze tweede domeinnaam is het aliasdomein.

Wanneer een aliasdomein is ingesteld, behandeld onze inkomende e-mailserver alle mail voor dat domein alsof het voor het e-maildomein is.

Dit betekend dat in ons voorbeeld alle e-mail voor info@hetvoorbeelddomein.xyz wordt afgehandeld alsof de email voor het adres info@hetvoorbeelddomein.nl is.

Je kunt geen berichten verzenden met het aliasdomein, enkel ontvangen.

Hoe stel ik een e-mailalias in?

Allereerst log je in bij ons controlepaneel [link].

Als je bent ingelogd, ga je bovenin naar het tabblad Products & Services, en klik je vervolgens in het menu links onder Hosting Solutions op E-mail.
Hier zie je een overzicht van de verschillende actieve e-maildomeinen, en klik je op het domein waarvoor je een alias wilt instellen.

Domeinnaam

Op de overzichtspagina van het e-maildomein zoek je het kopje E-mail Alias.
Vervolgens klik je op Add E-mail alias en krijg je het volgende scherm te zien:

Voeg e-maildomeinnaam toe als alias

Hier selecteer je het domein dat je als Alias-domein wilt instellen, en klik je op Add Child domain

Het aliasdomein is nu actief. De volgende stap is het instellen van de DNS-gegevens voor het aliasdomein.

DNS-instellingen

Om ervoor te zorgen dat mail gericht aan het alias-domain bij onze mailserver afgeleverd wordt, moet je de DNS van het aliasdomein instellen.

Hiervoor pas je het template Email only toe aan de hand van het volgende artikel:

https://helpdesk.pcextreme.nl/support/solutions/articles/80000591606-dns-records-toepassen-met-een-template