DNS beheer bij Versio: TTL - Time To Live

Gewijzigd op Wed, 24 Apr 2024 om 11:31 AM

Als je een domeinnaam afneemt bij Versio heb je beschikking over de DNS. In de DNS kun je met meerdere typen records de routering van je domeinnaam bepalen. Een wijziging in de DNS heeft een bepaalde tijd nodig om actief te worden. Dit heet Time To Live of: TTL.


Inhoudsopgave


Uitleg

Als je een website bezoekt wordt er door de internetprovider een verbinding gemaakt. De provider zoekt naar de koppeling tussen de domeinnaam en een IP adres en stuurt de bezoeker naar de juiste site. Dit kost tijd. Om dit proces sneller te maken slaat een provider die informatie op in plaats van elke keer de check te doen. 


Nieuwe DNS

Als je de DNS van je domeinnaam aanpast zullen internetproviders dit dus niet direct zien. Ze gebruiken de opgeslagen informatie. Standaard is dat een periode van 24 uur of 86400 seconden. Na die tijd doen ze weer een check en slaan de nieuwe informatie op.  


TTL aanpassen

Heb je een wijziging doorgevoerd en wil je dat deze zo snel mogelijk voor iedereen zichtbaar is? Dan kun je de TTL tijdelijk aanpassen. In plaats van 24 uur doen providers dan binnen een minuut een nieuwe check en verversen hun informatie met jouw nieuwe DNS. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren